lauantai 31. tammikuuta 2009

Tammikuun SLY-leivonnainen

Tammikuun SLY-leivonnaisessa olen käyttänyt SLY:ltäni Outilta saamaani keltaista marsipaania.





AURINKOINEN PRINSESSAKAKKU
----
pohja:
4 munaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5tl vaniliinisokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
---
täyte:
1 liivatelehti
2,5dl maitoa
1,5rkl Maizenaa
1,5rkl sokeria
2 keltuaista
2tl vaniliinisokeria
2dl kermaa vaahdotettuna
---
lisäksi:

1dl vadelmahilloa
n. 3dl vadelmia
(itse jätin vadelmat ja sokerin pois ja lisäsin vadelmahillon määrää...)
1rkl sokeria
pötkö marsipaania
0,5dl tomusokeria
2dl vaahdotettua kermaa
--------
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30min. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa foliolla, jos tummuu liikaa. Jäähdytä.
---
Valmista kiisseli. Liota liivatetta kylmässä vedessä n. 5 min. Sekoita maito, Maizena, sokerit ja keltuaiset teflonkattilassa. Sekoittele kiisseliä liedellä, kunnes se sakenee. Liuota liivate kiisseliin. Jäähdytä. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää siihen vaniliinisokeri ja kermavaahto.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle pohjalle hilloa. Murskaa vadelmat, mausta sokerilla. Levitä vadelmat hillon päälle. (itse laitoin tähän kerrokseen hilloa ja vaniljatäytettä) Laita toinen kakkulevy päälle ja sen päälle kiisseliä. Tämän päälle sitten se kolmas kakkulevy :)
Ohjeessa ei muuten neuvottu kostuttamaan pohjaa millään, mutta itse kostutin pohjia hiukan maidolla.
---
Vaivaa marsipaania hetki pöydällä, kunnes se pehmenee. Kauli marsipaanista tomusokerin avulla suuri pyörylä, joka ulottuu kakun reunojen ylitse. Kakun päälle ennen marsipaania laitetaan maustamaton, vaahdotettu kermavaahto. Levitä kermaa ohuesti myös kakun reunoille, mutta laita suurin osa kermasta keskellä kakkua "keoksi". Nosta kaulittu marsipaani kaulimen avulla kakun päälle, painele reunat tiiviiksi ja leikkaa lopuksi ylimääräiset marsipaanit reunoilta pois. Laita kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Rippottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

1 kommentti:

Willis kirjoitti...

Ihana kakku , aurinkoinen namm nam...olisin voinut tulla maistamaan,,,hih